28 January, 2013

Tagasi Edmontonis


Olen juba reedest tagasi Edmontonis. Kuigi algselt oli plaanitud 20 päeva järjest töötada ning alles siis koju tulla, läks pisut teisiti. Nimelt lisati mind juba töötavasse meeskonda ning seega hakkasin kohe öö vahetusi tegema ja tulime kõik koos puhkama, et siis umbes 10 päeva pärast tagasi põhja lennata. 
Teel tööle
Avatud vaade lennuki juhtimisele, pakuti ka kohvi ja snäkke.
Tavaline graafik on 10 päeva ja siis 10 ööd tööl ning siis 10 päeva kodus. Aga sellest pole hullu, kuna juba nüüd oli töö 20 päeva graafikust maas ning seega saan loodetavalt 3 vahetust veel tööl käia.
Ja kui päris täpne olla, siis päris naftapuurtorni me tööle ei läinudki. Meid küll saadeti puurima puurtorni (rig'i) aga tegemist on TransCanada gaasijuhtme paigaldamisega. Ehk see seletab ka pisut kõrgemat tunnipalka (28/42$). Tegelikult olen olukorraga rahul, antud puurimine on palju ohutum ning töö ise on kergem. Kõige häirivamaks on külm ilm (lisaks tuul ja niiske kliima), kõige karmimal ööl näitas kraadiklaas -35 ja tuntav temperatuur oli umbes -45. Tavaline öö -23 ja tuntav -30 kandis. 
Vahetused on 12 tunnised, söögipausi ei ole ning igaüks hoolitseb ise oma kõhu eest. Ennem tööle minekut saab/võib alati toidupaki kaasa pakkida. Toit on igati tasemel ning tervislik, super lihtsalt.
Päevas on 3 toidukorda ning lisaks on iga hetk võimalik buffeest endale meelepärast kaasa haarata.

Õhtusöök, üritan võimalikult palju värsket tarbida.
Siin toimub umbes 600 inimese toitlustamine
24h avatud külmlett, joogid, salatid, jogurtid, võikud jne jne

 Laagris elab ligikaudu 600 inimest. Kõigil on oma tuba, TV, Wifi ja kõrvaltoa naabriga jagad vannituba. Tuba koristatakse 1 kord päevas ehk seega on tegemist lux hosteliga:). Laagris on kehtestatud 0 tolerants, iga üleastumine tähendab laagrist koju saatmist. Näiteks ühe ööga saadeti minema 3 inimest, üks oli läinud kaklema turvamehega ning kaks omavahel. Samas ei ole tegemist "dry campi'ga" ehk alkoholi tarbimine on omas toas lubatud. Ülemuse sõnade järgi maksab meie ülalpidamine antud laagris ettevõttele 250$ üks ööpäev. Lendamise ning elamise eest ei maksa meie mitte midagi.
Peakoridor




Kahjuks ei ole lihtsalt aega olnud tegeleda lõbustustega, soov on kõik tööst ning söömisest ülejääv aeg magamisele kulutada.




Crew on 5 meheline, lisaks autojuht. Tagasiteel lennukis olid kõik läbi kui silgud, õige hetk filmida:)


2 comments:

  1. Anonymous29/1/13 05:00

    Hei ja jõudu!

    Kas crew vahetub või see jääbki selliseks, tunduvad rahulikud tegeleased :D arvestades milliseid seal leiduda võib.

    Millise toidupaki endale valmis meisterdad, tihti ja kui palju sööd? Toit on siis tasuta?

    Kas see tunnipalk on neto või sealt lähevad ka maksud maha, siis kui palju?


    Tervitused sombusest Eestist :D

    ReplyDelete
  2. Jõudu vaja, Tänud!
    Crew jääb nüüd samaks, sellepärast me ka koos ära tulime ning ka koos tagasi lähme. Aga alati võib keegi ära kõndida või siis hoopis sule sappa saada:) Hetkel olen crew'iga kindlasti rahul.
    Osalen hommikusöögil ning õhtusöögil ja söön palju, niipalju kui vähegi jõuan, kuna külmaga keha vajab väga palju energiat ilmaga võitlemiseks ja keha temperatuuri säilitamiseks.
    Toidupakis leidus tavaliselt 2 pudelit vett, võileib/salat, banaanid/õun/viinamarjad, jogurtid ja magusad küpsised.
    Laagrisse saabudes panin rahakoti sahtlisse ning lahkudes võtsin välja, ehk kõik on tasuta.
    Maksud lähevad maha, täpne summa selgub vastavalt töötundidele nädalas. Kanadas on astmeline tulumaks, rohkem teenid siis rohkem maksad.

    ReplyDelete