02 April, 2013

Kevad puurtornis

Külma aja lõpp tähendab ka töö lõppemist. Suur sula ning lume kadumine mõjutab kogu nafta/gaasi tööstust, maapind muutub pehmeks ning igasugune puurimine ning torude paigaldamine pannakse ootele.
Minu projekt Rainbow Lakes pidi lõppema üle 1 kuu tagasi, minu õnneks tähtaeg venis ning tööd jätkus kauemaks. Probleemi põhjus oli üsna labane - puuri toru purunes ning puuri ei saanud august välja. Kui ei saa puuri august kätte, ei saa ka gaasijuhe edasi liikuda. Seega minu viimane vahetus oli mitmeid kordi füüsiliselt kergem varasematest, enamik koormusest langes puurija õlgadele puuri välja "õngitsemisel".
Minu edasine töötamine antud ettevõttes on suure küsimärgi all, niikunii kõik töölised on sunniviisilisel 1.5-2 kuulisel puhkusel ning peale spring breakupi on esimese aasta roughneckil väga raske teistega konkureerida. Tavaliselt on mehaanikud ning isegi puurijad on nõus vastu võtma roughnecki töökohti. 
Meie Kanada-USA ringreis on plaanitud juunist kuni augustini ning seega oleks ennem Edmontonist lahkumist aega 1.5-2 kuud reisi eelarvet kasvatada..... Elame näeme:)

Tekkinud kergema töökoormuse kasutasin filmimiseks ning pildistamiseks:
Võtsin vaevaks teha väike jalutuskäik puurauku, sain liikuda kuni veepiir mind peatas.
Vabandan kehva kvaliteedi pärast, ühes käes oli kaamera ja teises taskulamp.

Vaade kogu rigile kõrgemalt

Kas keegi tööd ka kavatseb teha?
:)

Ühe töötaja leidsime põrandalt puhkamas...


Tim Hortonsi saba

Mõned fotod:
Laagrist riggile sõitsime iga päev pool tundi üks suund. 
Viimased külmad ilmad
Keevitajad lisavad "haamri" toru välja haamertamiseks 
RIG
Puuraugu teine ots, ideaalis pidi gaasitoru kuu aega tagasi augus olema

27 tonni raskust, haamer + toru
Tööauto

4 comments:

  1. Anonymous3/4/13 09:57

    Great. Ise tööga rahul muidu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Töö nagu iga teine füüsiliselt raske töö. Parim lahendus ennem suuremat puhkust raha koguda. Aga järgmine hooaeg/talv enam sama tööd teha ei soovi.

      Delete
  2. Anonymous6/4/13 16:38

    Lahe foto- ja video-ekskurss üle pika aja! Seda kodueestlased vajasid. Mis see aeg ja tegemised Sulle õpetanud on? Tervisi igal juhul sinna!

    ReplyDelete
  3. Tere Anonymous.
    Õpetanud on nii mõndagi, paari lausega oleks liiga raske emotsioone ning kogemusi edasi anda....kui ma näiteks varem olin neutraalne astmelise tulumaksu suhtes siis nüüd kindel vastane või kui sarnane ning samas kui erinev on Kanada võrreldes USA'ga.
    Tänud!

    ReplyDelete